GUSČIJE MESO

 GASTRONOMSKA VREDNOST GUŠČIJEG MESA:

-SKORO SVAKI DEO SE MOŽE UPOTREBITI (OSIM KLJUNA)

KONZUMIRASE:KUVANO,BARENO,MARINIRANO,DIMLJENO,PEČENO

PUNJENO....

ŠIROK JE IZBOR JELA OD OVOG MESA KOJE SE SMEĐE BOJE BOGATO „A“ I

„H“ VITAMINIMA, A ZNAČAJNO JE I TO ŠTO SADRŽI VISOKE POSTOTAK NIKOTINSKE KISELINE.SADRŽI MNOGO MANJE HOLESTEROLA NEGO MNOGE

NAMIRNICE ŽIVOTINJSKOG POREKLA.

POZNATO JE I PRIZNATO KOD MNOGIH NARODA.

      

GUŠČIJA DŽIGERICA (JETRA)

JOŠ SE STARI EGIPĆANI BILI UPOZNATI SA BLAGODARNIM DEJSTVOM GUŠČIJE DŽIGERICE.

ODANDE SE NAČIN GAJANJA (KLJUKANJA) GUSAKA PROŠIRIO PO CELOM

MEDITERANU. VLADARI STAROG RIMA SU RADO KONZUMIRALI  GUŠČIJU JETRU.

I U DANAŠNJE VREME, GUŠČIJA JETRA SPADA U „KRALJEVSKU HRANU”.


 


www.guscijamast.voj.rs    Telecka
2021 © Voj.rs | visitors: 159692ggwebsite.com