GUŠČIJA MAST

u  poslednjih nekoliko godina omega 3 nezasićene masne kiseline

su zbog zaštitnog deijstva zauzele značajno mesto u ljudskoj ishrani. ove esencijalne masne kiseline se nalaze:  u ribi,u meso divjih životinja i u guščiji masti. mast od tovljenih ( kljukanih ) gusaka sadrži 30% zasićenih masnih kiselina,58%mono nezasićenih masnih kiselina i 20%više  nezasićenih masnih kiselina.

klinička istraživanja su dokazala da redovno konzumiranje ovih masnih kiselina povoljno deluje kod raznih bolesti :astma,dečiji bronhitis i plućne bolesti,upala grla,prehlada....

kako prepoznati pravu guščije mast?

-po svetlo žutoj boji

-lako se maže

-topi se na sobnoj temperaturi i postaje „ikrasto“

-karakterističnom ukusu i mirisu
      

 




www.guscijamast.voj.rs   Telecka
2021 © Voj.rs | visitors: 159684ggwebsite.com